Wat is een sleutelwoord?
Een sleutelwoord, is een woord dat de inhoud op uw pagina of post het beste beschrijft.
Het is de zoekterm waarop je wilt worden gerangschikt. Dus wanneer mensen zoeken naar dat zoekwoord of zin in Google of andere zoekmachines, moeten ze die pagina en dus jou website vinden.

Stel jezelf de volgende vragen:
– Voor welke zoekterm wilt je worden gevonden?
– Welke woorden denk je dat mensen in zoekmachines zullen gebruiken om jou te vinden?
– Hoe ziet de zoekopdracht eruit?

Als u de essentie van de inhoud van een pagina zou moeten uitleggen, hoe zou dat eruit zien? Welke woorden zou je gebruiken? Dat is het zoekwoord of de sleutelzin – als het uit meerdere woorden bestaat.
Vaak bevatten trefwoorden meerdere woorden. Dus wanneer we het over sleutelwoorden hebben, bedoelen we vaak een zin in plaats van slechts één woord.

Waarom zijn zoekwoorden belangrijk?
Een van de dingen waar Google naar kijkt bij het rangschikken van een pagina is de inhoud op die pagina – tekst, foto’s video’s enz..
Het kijkt naar de woorden op de pagina. Google heeft geen flauw idee welke van die woorden belangrijk zijn en welke niet. De woorden die je gebruikt zijn aanwijzingen voor Google, het vertelt Google en andere zoekmachines waar de pagina of het bericht over gaat.
Als u Google wilt laten begrijpen waar uw pagina over gaat, moet u “de essentiële worden” regelmatig op de pagina gebruiken.

Maar Google is niet de enige reden waarom zoekwoorden belangrijk zijn.
Eigenlijk is het minder belangrijk, omdat je je altijd op de gebruiker moet concentreren: op je bezoekers en potentiële klanten.

Met SEO wilt je dat mensen op je website terechtkomen wanneer ze een bepaalde zoekterm of zoekwoord gebruiken. Je moet in de hoofden van je publiek kruipen en de woorden gebruiken die ze gebruiken tijdens het zoeken. Als je de verkeerde zoekwoorden gebruikt, krijgt je nooit de bezoekers die je wil bereiken, omdat uw tekst niet overeenkomt met wat je potentiële doelgroep zoekt.
Dus jou zoekwoorden weerspiegelen waarnaar je doelgroep op zoek is. Daarom is het hebben van de juiste zoekwoorden heel belangrijk.

Hoe gebruik je zoekwoorden in je pagina’s en berichten?
Er was een tijd dat je heel wat keywords aan je pagina’s en berichten kon toevoegen, een beetje ouderwetse keyword stuffing kon doen en je in zoekmachines kon scoren.
Maar een tekst met veel van dezelfde zoekwoorden daarin is geen prettige leeservaring. En omdat gebruikers dit soort kopieën verschrikkelijk vinden om te lezen, vindt Google het ook verschrikkelijk.
Dat is waarom het rangschikken in Google door het vullen van zoekwoorden, gelukkig, moeilijk werd om te doen.
Optimaliseer uw site voor zoeken en sociale media en houd deze geoptimaliseerd.

Dus wat zijn de vuistregels hier?
Het is vooral erg belangrijk dat uw tekst gemakkelijk te lezen is.
Natuurlijk moeten de zoekwoorden gebruikt worden in de tekst, maar overdrijf dit niet. Zorg ervoor dat uw zoekwoorden goed verdeeld zijn over uw tekst.

Plaats niet al uw zoekwoorden in de eerste alinea.
Verspreid de zoekwoorden op een natuurlijke manier over pagina of post.
Gebruik zoekwoorden in een subkopje of een aantal subkoppen, afhankelijk van de lengte van uw pagina of post.

En gebruik het trefwoord in uw paginatitel, eerste alinea en in uw metabeschrijving.

Dit is dus waar het belang van een sleutelwoord/zin voor staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *