Webwerkt

Jan Bensliman

Als je dan toch iets achter laat, maak het dan tot iets waar jij trots op mag zijn en je kleinkinderen dankbaar.

Wikipedia

Masturbatie, (zelfbevredigingsoloseks of onanie) is het stimuleren van de eigen geslachtsdelen om seksuele opwinding te bereiken, meestal tot er een of meer orgasmen op volgen. Het komt voor bij mensen, zoogdieren en reptielen. Wanneer het met de hand wordt gedaan spreekt men bij het mannelijk geslacht van zichzelf aftrekken, bij het vrouwelijk geslacht van vingeren. Masturbatie kan in plaats van met de hand ook met een hulpmiddel worden uitgevoerd.

wikipedia/Masturbatie

Mastruberen,
Niemand doet het, hoewel onderzoek en de statistieken meestal anders zeggen. Nu zijn met namen onderzoeken manipuleerbaar en is het vaak maar de vraag of iedereen een eerlijk en feitelijk correct antwoord geeft. Het kan en het gebeurt!

De voordracht van Keeley Olivia via een TEDx bijeenkomst, zet alles naar mijn mening in een duidelijk, gezond en waardig licht. See for yourself!!

Masturbation is the New Meditation | Keeley Olivia | TEDxLeamingtonSpa
28 nov. 2018

Een van de velen.

Op internet, de plek waar van alles elkaar niet zelden tegensprekende bevindingen zijn te vinden. Kwam ik deze ook tegen.
Ik blijf zoeken naar beter en wetenschappelijk onderbouwd onderzoek, maar wou deze toch, tot dan, maar laten zien.

Het "Onderzoek"

Er zijn veel misvattingen over wat er werkelijk gebeurt als mannen en vrouwen masturberen. Als je de media over zelfliefde zou moeten geloven, zou je kunnen denken dat mannen het altijd doen en vrouwen nauwelijks. Als een vrouw zou masturberen, zou dat alleen in de badkuip zijn of met perfecte lingerie aan.

In werkelijkheid kan masturbatie veel gebruikelijker en informeler zijn. Behalve dat je je goed voelt, kan masturbatie depressies voorkomen, het risico op baarmoederhals- en prostaatkanker verminderen en de pijn van menstruatiekrampen verlichten. En natuurlijk is er altijd de bonus van een orgasme.

Om meer te weten te komen, zijn meer dan 900 Europeanen en Amerikanen ondervraagd over hun masturbatiegewoonten. Om zo enigzins duidelijk maken hoe vaak men met zichzelf in de knoop raakten en gaven de voorkeur aan methoden om de stemming te bepalen en een orgasme te bereiken.

Volgens ons onderzoek masturbeerde 88 procent van de vrouwen en 96 procent van de mannen. Deze seksuele zelfbevrediging is dus niet zeldzaam.

Vrouwen masturbeerden gemiddeld twee keer per week gedurende gemiddeld 13 minuten per sessie. Mannen gemiddeld (4 minuten), masturbeerden en twee keer zo vaak, gemiddeld vier dagen per week. Dat is 27 uur per jaar voor vrouwen en 14 uur voor mannen, manne komen bij het regelmatig mastruberen, sneller klaar zelfs binnen twee minutten. Studies suggereren dat vrouwen later in hun leven beginnen te masturberen omdat hun geslachtsdrift verschilt, en de druk om “bescheidener” te zijn zou een andere belemmerting zijn voor seksuele verkenning.

Omdat masturbatie in veel gevallen wordt beschouwd als een privé-activiteit, betekent niet, dat het fantasieloos of zonder extra speeltjes plaats vind. Veertig procent van de vrouwen en 10 procent van de mannen geeft aan dat gebruik van seksspeeltjes voor betere orgasmes zorgt. Uit een onderzoek bleek dat meer dan 12 procent van de mannen en vrouwen elk meer dan één hulpmiddel bezit, en meer dan 80 procent van de mensen zei dat dit hulpmiddel hun seksuele beleving over het algemeen heeft verbeterd.

De turn-ons van vrouwen tijdens het masturberen zijn vaak avontuurlijker. Terwijl meer dan 2 op de 3 mannen en 38 procent van de vrouwen zeiden dat porno hun favoriete bron was voor stimulatie, gaf meer dan 10 procent van de vrouwen toe te vertrouwen op seksuele fantasieën over hun significant andere ik, erotische literatuur, of fantasieën over vreemden, om voldoende opgewonde te raken. Erotische verhalen zijn populairder bij vrouwen dan bij mannen.

METHODOLOGIE

Er waren 979 deelnemers aan de enquête. 84% van onze deelnemers was Europees en 16% Amerikaans. De leeftijd van de deelnemers varieerde van 18 tot 72 jaar, met een gemiddelde van 33,5 jaar en een standaarddeviatie van 10,9. Hypothesen werden niet statistisch getest.