Webwerkt

Jan Bensliman

Als je dan toch iets achter laat, maak het dan tot iets waar jij trots op mag zijn en je kleinkinderen dankbaar.

Deze content is volledig overgenomen van de Libelle website.

De Vagina Dialogen
In de Libelle podcast De Vagina Dialogen loodsen Marieke, Ellen en Anne-Marie van Bureau Vrouwenzaken je door alles wat je maar wil weten over de vagina, de foef, de poes, de kut – of hoe je het beestje ook wil noemen. Het ultieme doel: álles bespreekbaar maken en wèg met die schaamte.

REDACTIE
PETRONELLANITTA
19 JULI 2021, 16:46

VIVA LA VULVA
Luister mee naar deze openhartige onderbuikgesprekken en word in alle vrolijkheid een beetje wijzer. Van te grote schaamlippen tot de mythe van de visgeur, van menstrueren tot masturberen: het wordt allemaal ongegeneerd besproken.

AFLEVERING 1: HOE STAAT DE POES ERBIJ?
In de eerste aflevering gaan Marieke, Ellen en Anne-Marie meteen de dialoog aan over hun vagina: hoe staat de poes erbij en wat vinden ze ervan? Ze vragen zich af waar de schaamte nou vandaan komt. Heeft opvoeding er iets mee te maken? Is het cultureel bepaald? Of creëren vrouwen zelf deze schaamte? Anne-Marie haalt dè tip uit De Vagina Bijbel van Jen Gunter en De Ongestelde Vraag is voor vrouwenvoorvechtster Bep Ruting (69): “Zijn we er qua kutschaamte op vooruit gegaan?”

AFLEVERING 2: WANNEER IS DE POES OP HAAR MOOIST?
In de tweede aflevering zoomen Marieke, Ellen en Anne-Marie in op het uiterlijk van de foef. Wanneer is de vagina knap, welke kleur hoort-ie te hebben en hoe zit het nou met die flappen? Wees gewaarschuwd, want één van onze luisteraars was zo geboeid door deze aflevering dat ze door een rood verkeerslicht reed.

AFLEVERING 3: VANDAAG IS ROOD
De derde aflevering gaat over de eerste menstruatie tot de laatste. Wist jij wat er ging gebeuren toen je voor het eerst ongesteld werd? Marieke, Anne-Marie en Ellen bespreken de schaamte van doorlekken, verband in je karretje en niet durven toegeven dat je je zwak voelt als je menstrueert. En wat is menstruatie-armoede eigenlijk? Je hoort er alles over in deze derde aflevering van De Vagina Dialogen.

AFLEVERING 4: DAAR ZIT EEN LUCHTJE AAN
In deze aflevering van De Vagina Dialogen: ruiken als verse vis, is dat normaal? Schaamte over geur, de onzin van vaginale douches en -zepen, het natuurlijk vermogen van de vagina om zichzelf te reinigen, afscheiding, katoenen kruisjes en die bijzondere kaars van Gwyneth Paltrow.

AFLEVERING 5: VULVA VERDRIET
Al het ongemak wordt besproken in deze vijfde aflevering van de Libelle-podcast De Vagina Dialogen. Wat als je vagina pijn doet? Vaginisme, jeuk, pijn, schimmels, SOA’s, endometriose, het belang van het uitstrijkje, neergaan bij inwendig onderzoek en abortussen… je hoort er alles over als je hieronder klikt.

AFLEVERING 6: SEKSPOES
Je vagina als bron van plezier. Over masturberen, klaarkomen, geilheid, waarom de clitoris veel meer is dan de speldenknop en de mythe van het maagdenvlies… je beluistert de zesde aflevering van De Vagina Dialogen hieronder.